0

Zangkoor Nobiz

zangkoor-nobiz-foto-heerlijk-zingen-korenfestival-Terborg-Stad-Zingt-2014

Onze vaste repetitieavond is woensdag van 20 tot 22 uur in de Spiegelzaal van het Holstohus. Belangstellenden zijn altijd welkom om vrijblijvend te komen kijken, te luisteren en mee te zingen. Nobiz ziet koorzang als ontspanning en een leuke hobby, maar ook als een teamsport waar we steeds beter in willen worden door oefening en samenspel.

Dirigent Hennie Zuiderwijk

dirigent-hennie-zuiderwijk-Korenfestival-Terborg-Stad-Zingt-2014Het begon zo ongeveer 40 jaar geleden. Ik was lid van een muziekvereniging en speelde in een bandje. Wie niet in die tijd. Als je drie akkoorden wist te spelen op je gitaar en je kende wat teksten uit je hoofd dan werd je al rap uitgenodigd om een bruiloft op te luisteren. Een beetje performance erbij, een spelletje, dat was toen die tijd wel in, dan vermaakte je de mensen en zij hadden de avond van hun leven, en ik ook trouwens want elk optreden was een feest. Ik zou veel kunnen vertellen over die tijd. Het zou trouwens best leuk zijn om nog eens wat terug te zien of te horen. Helaas is veel verloren gegaan.  Ik speelde diverse instrumenten waaronder ook drums. Op een gegeven moment werd ik gevraagd te gaan drummen bij een koor. Nou ik houd van muziek maken dus zo gezegd zo gedaan. Op het moment van de eerste repetitie ging de toenmalige dirigent weg(plotseling). Men zij: “als jij drumsticks kan vasthouden, dan kun ook een dirigeerstokje hanteren”. Enfin, je bent jong, en je durft wat. Vanaf die tijd ben ik niet meer te stoppen als dirigent.

zangkoor-nobiz-heerlijk-zingen-korenfestival-Terborg-Stad-Zingt-2014Ik merkte dat mijn gevoelens overgebracht konden worden aan de koorzangers, en dat was te gek. Een bepaalde macht in de goede zin van het woord. Nou dan er ook maar voor studeren. Schoolmuziek,koordirectie,trombone. Iets waarvan ik als kind had gedroomd mocht nu in het “echie”. Nog steeds als ik een repetitie dirigeer ben ik voor mijn gevoel die 17-jarige jongen met zijn drumsticks, met evenveel passie en liefde voor de muziek welke ik graag deel met de zangers en zangeressen.

Muzikale groet van Hennie Zuiderwijk.

Naam koor:                Zangkoor Nobiz

Vestigingsplaats:      Olst

Naam dirigent:           Hennie Zuiderwijk

Naam secretaris:     C. van Welsum

Straatnaam:                Groenling 5

PC-woonplaats:        8121 JT Olst

Telefoon:                     0573-451942

E-mailadres:              vanwelsum@zonnet.nl

Site:                              Zangkoor Nobiz

 

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • LinkedIn

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.