0

Weerter Mannenkoor

weerter-mannenkoor-foto-korenfestival-terborg-stad-zingt-2014

Het Weerter Mannenkoor, is al ruim  48 jaar een begrip in de Weerter gemeenschap. Het koor heeft sinds de oprichting in 1966 vele concertreizen gemaakt naar o.m. Polen, Hongarije, Oostenrijk, Engeland, Malta en Tsjechië en de laatste jaren Duitsland en Wales.

Bekend is het koor niet alleen vanwege de sociale verbondenheid, maar ook vanwege de muzikale prestaties die het koor heeft neergezet. Onder andere de eerste prijs tijdens het internationaal Korenfestival te Den Bosch en een eerste prijs tijdens Mannenkoorfestival Floriade 2002 en in 2010 een eerste prijs tijdens het Limburgs koren festival in Meijel.

Het heden wordt aangegrepen om te gaan verjongen en vernieuwen. Onder leiding van dirigent Tim Schulteis wordt gewerkt aan werving  en opleiding van nieuwe leden en de vernieuwing van het repertoire.

Ook een groot koren festival  zoals Weert Vocaal Internationaal (3 dagen en 50 koren op De Biest  in 2009) en de het inloopconcerten in 2012 en 2013  in het monumentale openlucht theater de Lichtenberg weet het koor te organiseren en tot een succes te maken. Beide concerten tijdens de open monumentendagen (ruim 3000 bezoekers per keer) behoorden landelijk tot de drukst bezochte evenementen.

Ook blijft het koor boeien met de Russisch Byzantijnse gezangen die het koor heeft vastgelegd op CD. Ook  de CD’s  “Weert Stad in het groen”, “Max Bruch-Frithjof”, “Jubileumconcert 1997”  of “Kerstliederen”  blijven prachtige muziekdocumenten van het Weerter Mannenkoor.

Tim Schulteis, de dirigent van het Weerter Mannenkoor

Tim-Schulteis-dirigent-Weerter-Mannenkoor-korenfestival-terborg-stad-zingt-2014Sinds september 2008 heeft  het Weerter Mannenkoor Tim Schulteis als dirigent. Een  jonge, kundige dirigent afkomstig uit het Limburgse Kerkrade, die inmiddels het koor naar zijn hand heeft gezet. In november 2010 behaalde hij met het Weerter Mannenkoor een eerste prijs bij het Limburgskoren festival in Meijel.

Tim studeerde wis en natuurkunde aan de universiteit van Aken. Hij promoveerde  aan de Universiteit van Maastricht met een proefschrift over wiskundige economie. Tim werkt als actuaris bij de Algemene Pensioengroep in Heerlen.

In 2005 studeerde hij cum laude af in de richting koordirectie aan het conservatorium in Maastricht. Dat muziek hem in het bloed zit bewees hij door gelijktijdig het hoofdvak solozang te volgen.

Hij vervolgde deze opleidingen met de Tweede Fase koordirectie bij Ludo Claesen en volgde masterclasses bij onder meer Jos van Veldhoven, Daan Admiraal en Daniël Reuss. In 2001 gestart als dirigent van het parochiekoor in Rothem, heeft hij ondertussen een respectabel aantal koren mogen dirigeren. Momenteel is naast dirigent van het Weerter Mannenkoor ook dirigent van het Horster Mannenkoor. 

weerter-mannenkoor-korenfestival-terborg-stad-zingt-2014Naam koor:                Weerter Mannenkoor

Vestigingsplaats:       Weert

Naam dirigent:          Tim Schulteis

Naam secretaris:      Harrie Hanssen

Straatnaam:              Postbus 601

PC-woonplaats:        6000 AP Weert

Telefoon:                     –

E-mailadres:              info@weertermannenkoor.nl

Site:                            www.weertermannenkoor.nl

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • LinkedIn

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.