0

Vrouwenkoor Con Brio

Vrouwenkoor-Con-Brio-Etten-op-Korenfestival-Terborg-Stad-Zingt-2014

Con Brio, met passie en vuur. Con Brio is een enthousiast vrouwenkoor uit Etten met circa 50 vrouwen van uiteenlopende leeftijd en zingt al vanaf 1958.

Het koor put naast de intensieve zanguitvoering ook enorme kracht uit de goede onderlinge sfeer van saamhorigheid en plezier. De vrouwen staan onder de bezielende leiding van één man: Nick Moritz. Hij is als dirigent verbonden aan vele koren, waaronder ook het Ettens mannenkoor en de Saloonboyz uit Etten. Miriam Versteegen is de vaste pianiste van Con Brio.

De repertoirekeuze is heel divers; licht klassiek, Latijn, Nederlandse en buitenlandse liederen, pop en musical. Onlangs heeft het koor de keuze gemaakt om stevig te investeren in kwaliteitsversterking d.m.v. extra trainingen in kleine groepjes, zelfstudie en zelfreflectie voor de leden. Dat beleid heeft meteen al nieuwe, enthousiaste leden aangetrokken.

Con Brio oefent op woensdagavond van 19.45 uur tot 22.00 uur in partycentrum Scholtenhof in Etten

Dirigent Nick Moritz

Nick-Moritz-Terborg-Stad-Zingt-2014Con Brio staat sinds 1999 onder de bezielende leiding van Nick Moritz. In een tijd dat de traditionele koorzang het niet gemakkelijk heeft, slaagt deze gedreven vakman er in om met drie grote koren succes te oogsten. Vaste peilers in zijn beleid zijn de grotere koorprojecten, aandacht voor ledenwerving, het stimuleren van scholingsmogelijkheden voor leden en het aansporen tot bindende activiteiten als bijvoorbeeld koorreizen. Een zeer afwisselende repertoirekeuze maakt ook het zingen bij Con Brio voor een breed publiek aantrekkelijk.

Behalve met de leiding van koren is Nick Moritz actief als docent voor jong muziektalent, als publicist, in de organisatie van muziekevenementen en met het geven van lezingen.


Mirjam-Versteegen-Con-Brio-Etten-op-Korenfestival-Terborg-Stad-Zingt-2014Miriam Versteegen
heeft piano gestudeerd aan het conservatorium in Enschede. Daarna heeft zij verder gestudeerd in Utrecht en zich gespecialiseerd in het begeleiden van solisten.

Ze is inmiddels al een aantal jaren vaste pianiste van Con Brio. Ook begeleidt ze diverse andere koren, solisten en ensembles. Tevens is Miriam werkzaam als dirigent en als pianodocent.

Naam koor:               Vrouwenkoor Con Brio
Vestigingsplaats:     Etten
Naam dirigent:          Nick Moritz
Naam secretaris:     Ans van Remmen
Straatnaam:              Postbus 58
PC-woonplaats:       7060 AB Terborg
Telefoon:                    0315-785001

E-mailadres:             conbrioetten@gmail.com

Site:                             www.conbrio-etten.nl

.

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • LinkedIn

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.