1

Ulfts Mannenkoor

Ulfts-Mannenkoor-Ulft-Korenfestival-Terborg-2014
Het Ulfts mannenkoor is in 1957 opgericht door een paar enthousiaste Ulftenaren. In de loop der jaren is het Ulfts Mannenkoor uitgegroeid naar een grootte van circa 100 zangers. Inmiddels is het een regionaal koor geworden met zangers niet alleen uit Ulft, maar ook uit Gendringen, Voorst, Megchelen, Dinxperlo, Varsselder, Silvolde, Terborg, Gaanderen, Doetinchem, Vorden, Hengelo, Haaksbergen, Lichtenvoorde, Zeddam, Stokkum, Lobith, Herwen, Zevenaar en Bemmel.

Door goede zang, diverse optredens in binnen-, en buitenland en het uitbrengen van diverse LP’s en CD’s heeft het Ulfts Mannenkoor een gedegen reputatie opgebouwd. Deze reputatie en kwaliteit willen wij blijven behouden.

ulfts-mannenkoor-logoNaast onze jongere leden hebben wij ook te maken met vergrijzing en dat betekent in de komende jaren een terugloop van het aantal aktieve zangers. Hierin willen wij graag verandering brengen door het werven van jonge mannen. Wij zijn dan ook op zoek naar mannen tot 55 jaar zonder zangervaring en mannen tot 60 jaar met zangervaring, die van zingen hun hobby willen maken danwel hun hobby willen uitbreiden, en daarvoor dan terecht kunnen bij een echt Mannenkoor, het Ulfts Mannenkoor. Op ons repertoire staan zowel klassieke werken als het moderne genre b.v. uit een aantal bekende musicals. Het hoeft absoluut geen belemmering te zijn als u geen noten kunt lezen. Waar het vooral om gaat is het zangplezier. U denkt ‘ik kan helemaal niet zingen’. Onze dirigent daagt u hierbij uit hem daarvan te overtuigen dat u niet kunt zingen. Vele mensen kunnen beter zingen dan dat ze zelf ooit zouden vermoeden.

Ook is er de mogelijkheid om op kosten van het koor een solistenopleiding te volgen. Uiteraard betekent vorenstaande niet dat mannen van boven de 60 jaar niet welkom zijn.

Houdt u van mannenkoorzang, heeft u een goede stem en bent u geïnteresseerd, loop dan gerust tijdens een van de repetities bij ons binnen. Het Ulfts Mannenkoor is prestatiegericht, actief en gezellig.U bent van harte welkom en misschien wordt uw interesse zodanig gewekt dat u als zanger het Ulfts Mannenkoor komt versterken.

Wij repeteren iedere dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in de Cultuurfabriek DRU, Hutteweg 24 7071 BV te Ulft. Onze repetities zijn vrij toegankelijk.

Voor eventuele inlichtingen kunt u contact opnemen met Clemens ter Voert, secretaris van het Ulfts Mannenkoor. Een email sturen kan natuurlijk ook.

Dirigent

piet-van-der-sanden-dirigent-ulfts-mannenkoorSedert 1984 is de muzikale leiding in handen van de energieke dirigent Piet van der Sanden. Onder zijn leiding heeft het koor een LP en zes cd’s geproduceerd. Naast zijn werkzaamheden als dirigent maakt hij arrangementen voor het koor. Hij is geboren in Oss op 12 juli 1952. Op 9-jarige leeftijd begon hij met pianoles bij Jan Verhoeven. Verder studeerde hij o.a. pijporgel bij Huub Houet aan het Brabants Conservatorium. Piet van der Sanden dirigeerde o.a. integraal uitvoeringen van opera’s als Martha, Nabucco, I Puritani, Carmen en I Lombardi, operettes als Die Fledermaus en Der Bettelstudent en musicals als Hello Dolly en Bye, bye birdie. Alle producties werden op de planken gezet met koor, orkest en solisten. In 1995 werkte hij mee aan de jubilee-concerten van Lee Towers in Ahoy. Naast het Ulfts Mannenkoor dirigeert Piet van der Sanden ook o.a. het Jeugd en jongerenkoor Joy uit Oss en het Stichts Mannenkoor te Driebergen.

Naam koor:                Ulfts Mannenkoor

Vestigingsplaats:      Ulft

Naam dirigent:           Piet van der Sanden

Naam secretaris:      Clemens ter Voert

Straatnaam:               Zuiderkruis 6

PC-woonplaats:        7071 TB Ulft

Telefoon:                    0315-686409

E-mailadres:              secretaris@ulftsmannenkoor.nl

Site:                              www.ulftsmannenkoor.nl

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • LinkedIn

reacties (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Lei Jacobs schreef:

    Zijn gisterenavond in Maaseik naar Uw uitvoering gaan luisteren , het was een heel mooie avond , we hebben genoten , ga zo door met Uw optredens.

    Met groet Mariet en Lei Jacobs

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.