0

Theaterkoor Disisit

Koor-Disisit-Korenfestival-terborg-stad-zingt-2014Theaterkoor DISISIT staat voor vrouwen met pit, muziektheater, de liefde voor het gezongen lied en het maken van plezier met elkaar. Deze 16 vrouwen repeteren wekelijks in buurthuis Eltekon Zuidveen met als doel: gezamenlijk een avondvullende show in elkaar te zetten. Onder de begeleiding van dirigente Angélica Braam wordt de lat hoog gelegd. Hoewel er ook veel plezier wordt gemaakt is iedereen erg fanatiek en wordt er, ook buiten de repetities om, geoefend om de nummers zo goed mogelijk in te studeren.

Recente oprichting

Disisit vindt haar oorsprong bij 2 enthousiastelingen, die enige ervaring in het koorwezen, eind 2011 het initiatief hebben genomen om een nieuw koor op te richten. Een ambitieuze dirigente werd gevonden en met z’n drieën hebben ze de eerste stappen gezet om te komen tot een theaterkoor.  Het idee hierbij was om een koor op te richten waarbij niet alleen muzikaal iets wordt gepresenteerd maar waar ook showelementen, theater en humor aan zijn toegevoegd. Het streven van de initiatiefnemers was en is om met het op te richten koor, te gaan repeteren voor een mooie avondvullende show. Na de auditierondes waarbij een groep van 16 vrouwen is ontstaan, is dit doel een gezamenlijk doel geworden en repeteren de koorleden van Disisit wekelijks 2½ uur.

Variërende muziekstijlen

De muziekstijlen die worden gekozen variëren sterk. Sfeervolle, funky, pop en soms naar het klassieke neigende nummers worden gezongen. Door Disisit wordt 4 stemmig gezongen en soms zelfs 5- of 6- stemmig. De nummers worden geselecteerd op muzikale kwaliteiten maar ook zeker op potentiële showmogelijkheden.

Actief stelletje

Regelmatig wordt hulp ingeroepen vanuit de showwereld. Door met vaste regelmaat een zangcoach of een theatercoach uit te nodigen ontwikkelt het koor zich en proberen ze zichzelf te verbeteren. Ook is er binnen het koor een onderverdeling gemaakt tussen de leden. Zo is er een  showcommissie aangewezen die de nummers selecteert en ideeën aandraagt voor de toekomstige showelementen. Ook zijn er leden die zich richten op de kleding en de visagie. Communicatie is natuurlijk ook belangrijk voor het koor. We zijn te volgen via Facebook/Twitter en binnenkort ook via  onze eigen website.

Dirigent Angelica Braam

Koor-Disisit-Angelica-Braam-Korenfestival-terborg-stad-zingt-2014Angelica Braam uit Steenwijk is onze dirigent. Zij heeft de studie Schoolmuziek en HaFaBra directie aan het Conservatorium in Zwolle gevolgd en afgerond. Een deskundige en betrokken dirigent. Ze leidt het koor weliswaar met strakke hand, maar doet dat wel op een humorvolle wijze.. Naast dit koor staat Angelica ook nog voor een drietal andere koren en orkesten in de regio. Verder geeft ze muziekles en is ze moeder van twee tienerdochters. Ze heeft de opleiding Directie Licht Vocaal in Utrecht onlangs met succes afgerond. Zo hoopt ze haar kennis op te frissen en zich meer te specialiseren in het lichte vocale genre.

Koor-Disisit-Logo-Korenfestival-terborg-stad-zingt-2014
Naam koor:                Theaterkoor Disisit

Vestigingsplaats:       Zuidveen

Naam dirigent:           Angelica Braam

Naam secretaris:      Jeannette Klempau

Straatnaam:               Boterbloemweg 2

PC-woonplaats:        7971 EC  Havelte

Telefoon:                     0521-340340

E-mailadres:              de.k-tjes@home.nl

Site:                              disisit.wordpress.com

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • LinkedIn

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.