0

Stichts Mannenkoor

Stichts-Mannenkoor-Driebergen-Korenfestival-Terborg-Stad-Zingt-2014

Het Stichts Mannenkoor is opgericht in 1953. De naam verwijst naar “Het Sticht”, zoals het gebied rond Utrecht lange tijd werd genoemd. Momenteel heeft het koor ongeveer 60 leden. De meeste leden zijn afkomstig uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug, maar enkelen ook uit Zeist, Houten, Nieuwegein, Wijk bij Duurstede en Amersfoort. Daarmee heeft het koor zich in de loop van jaren ontwikkeld tot een groot regionaal mannenkoor.

Het Stichts Mannenkoor beschikt over een uitgebreid repertoire. Dit varieert van klassieke werken en religieus repertoire tot oude en moderne volksliederen uit binnen- en buitenland. Ook zingt het koor stukken uit bekende musicals. Het koor heeft inmiddels een grote naam gekregen in het verzorgen van speciale kerstconcerten met kerstliederen afkomstig uit Nederland maar ook uit vele andere landen.

Sinds oktober 2003 staat het koor onder leiding van Piet van der Sanden. Onder zijn leiding heeft het koor sinds 2003 intensief gewerkt aan kwaliteitsverbetering en repertoireverbreding. Het koor repeteert elke week op donderdagavond in De Bron, Damhertlaan 87, 3972 DC Driebergen. De repetities beginnen om 20.00 uur en eindigen om 22.00 uur. Meer info: www.stichtsmannenkoor.nl

Dirigent Piet van der Sanden

dirigent-Piet-van-der-Sanden-Stichts-Mannenkoor-Korenfestival-Terborg-Stad-Zingt-2014Piet van der Sanden is geboren te Oss waar hij nog steeds woont. Op 9-jarige leeftijd begon hij met pianoles bij Jan Verhoeven. Verder studeerde hij onder meer pijporgel bij Huub Houët aan het Brabants Conservatorium. Inmiddels is hij als dirigent verbonden aan vele koren waaronder het Stichts Mannenkoor en het Ulfts Mannenkoor. Piet van der Sanden dirigeerde integrale uitvoeringen van opera’s als Martha, Nabucco, I Puritani, Carmen en I Lombardi, operettes als Die Fledermaus en Der Bettelstudent en musicals als Hello Dolly en Bye, bye birdie. Alle producties werden op de planken gezet met koor, orkest en solisten.

Piet werkte mee aan de jubileumconcerten van Lee Towers in Ahoy (1995) en aan concerten van Celine Dion, Joke de Kruyf en Denise Jannah. Zeer bekend is hij ook van de tweejaarlijkse Promconcerten in Oss. In november 2012 heeft hij opgetreden als pianist in The Royal Albert Hall in Londen bij een benefiet concert voor The Cancer Research UK.

Naam koor:                Stichts Mannenkoor

Vestigingsplaats:      Driebergen

Naam dirigent:           Piet van der Sanden

Naam secretaris:      Pieter Leever

Straatnaam:               Boekweitakker 10

PC-woonplaats:        3941 LA  Doorn

Telefoon:                     0343-415102

E-mailadres:              secretariaat@stichtsmannenkoor.nl

Site:                              www.stichtsmannenkoor.nl

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • LinkedIn

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.