0

Smartlappenkoor Hartgelach

Smartlappenkoor-Hartgelach-Varsseveld-op-Korenfestival-Terborg-Stad-2014

Begonnen als een geintje aan de tap, ergens op een sombere oktober namiddag in 1997, is Hartgelach uitgegroeid tot een volwaardig koor met zo’n 30 leden. Hartgelach strooit haar smartlappen en levensliederen, vol van smart en gemeend sentiment, uit over wie haar maar wil aanhoren. Geen geringe taak voor het publiek, maar Hartgelach zorgt voor opvang, in de vorm van tissues en een sporadische vrolijke noot. Maar niet teveel natuurlijk, want daarvoor liggen de tranentrekkers te dicht aan hun hart.

Zo stond er te lezen op hun eerste strooifolder, met een foto op de voorkant.En nu nog steeds prijkt deze tekst op de nieuwe strooifolder, alleen de foto is veranderd. Nu, met circa 35 leden en zeer veel optredens later kunnen we zeggen: ja het gaat goed met het koortje. Of het nu gaat om het legendarische optreden in Vredenburg (Utrecht), de eigen geschreven en geproduceerde roemruchte smartlappenopera ‘Het Vuile Leven van Bet’, of het organiseren van een Smartlappendag. “Ut geet best”, zoals wij at hier in Varsseveld zeggen, “heel best”.

Dirigent

Smartlappenkoor-Hartgelach-Varsseveld-Jolande-Teeuw-op-Korenfestival-Terborg-Stad-2014Jolande Teeuw is afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium  met als hoofdvak accordeon. Na haar studie heeft zij jarenlang aan diverse muziekscholen gewerkt waar zij naast accordeonlessen ook een aantal ensembles en koren leidde.

In 2003 heeft Jolande aan de hogeschool Artez te Zwolle ook de akte docent muziek behaald en sindsdien is ze werkzaam in het middelbaar onderwijs, waar zij de lessen muziek en CKV geeft. Daarnaast valt zij regelmatig in als dirigent bij verschillende koren en is sinds enige tijd de vaste leider (lijder?) van Hartgelach.

Naam koor:                Smartlappenkoor Hartgelach

Vestigingsplaats:      Varsseveld

Naam dirigent:           Jolande Teeuw

Naam secretaris:      Diny Harmsen-Duis

Straatnaam:               Broekstraat 16

PC-woonplaats:        7031 EV WEHL

Telefoon:                    06 13693854 / 0315 – 244178

E-mailadres:              smartlappenkoorhartgelach@gmail.com

Site:                              www.hartgelach.nl

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • LinkedIn

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.