0

Popkoor Rebound

Popkoor-Rebound-Leidschendam-Voorburg-Korenfestival-terborg-stad-zing-2014Popkoor Rebound is in juni 2012 opgericht en in september 2012 officieel van start gegaan met ongeveer 35 leden. Inmiddels is het ledenaantal gegroeid tot ongeveer 55 vrouwen en mannen die op elkaar zijn ingespeeld maar waar ook nieuwe koorleden met open armen worden ontvangen.

Popkoor Rebound is een koor waar iedereen van 18 tot 70 jaar zich thuis zal voelen en waarbij het zingen uiteraard op de eerste plaats komt maar waar ook de gezelligheid hoog in het vaandel staat. We streven naar een ledental van 65 vrouwen en mannen.

Om bij Popkoor Rebound te zingen hoef je geen noten te lezen want wij oefenen met de zogenaamde “singergy” methode. Bij deze methode krijgt ieder koorlid voor elk apart nummer een cd in bruikleen met de daarbij behorende tekst en vanaf deze cd wordt dan per stemgroep geoefend zonder noten te lezen. Een relatief eenvoudige methode met groot resultaat.

Het repertoire van Popkoor Rebound is zeer gevarieerd en bestaat uit nummers uit de jaren 60 tot nu. Enkele voorbeelden hiervan zijn een Beatles medley, Need You Now van Lady Antebellum, Mexico van de Les Humphries singers, I Got A Feeling van the Black Eyed Peas, This Love van Maroon 5 en een medley van Status Quo. Uiteraard breidt dit repertoire zich gestaag uit. Daarnaast beschikt Popkoor Rebound natuurlijk ook over een Kerstrepertoire. De hechte groep koorleden zet zich iedere week weer volledig in om zich het repertoire eigen te maken.

Popkoor Rebound richt zich niet alleen op optredens in de regio Haaglanden maar zal zeker waar dat kan zich ook in andere regio’s gaan presenteren. Zelfs een optreden op termijn in het buitenland wordt niet uitgesloten. Kortom een nieuw en sprankelend popkoor uit de regio Haaglanden.

Dirigent Bart de Jong

Popkoor-Rebound-Bart-de-Jong-Korenfestival-terborg-stad-zing-2014Mijn naam is Bart de Jong. Ik ben vierdejaars student Docent Muziek aan het koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast ben ik actief als zangdocent, blokfluitdocent en als koordirigent. Een groot deel van mijn leven ben ik al bezig met koren. Zelf was ik als kind lid van het kinderkoor bij de Samen op Weg kerk in Houten. In mijn tienerjaren werd ik daar ook lid van het jongerenkoor. Via de jongerenkorenwereld ben ik daarna nog in allerlei andere koren verzeild geraakt.

Met dirigeren ben ik begonnen in 2009, toen bij tienerkoor Joy in Noordwijkerhout, waar ik drie jaar ben gebleven. Anderhalf jaar later kwam daar het Eigentijds koor Iduna in Zoeterwoude-dorp bij. Als muziekdocent (www.muziekmetbart.nl) en koordirigent heb ik te maken met mensen van allerlei leeftijden en muziek van allerlei stijlen. Ik zie het als mijn uitdaging om iedereen het plezier van samen muziek maken te laten ervaren en te inspireren tot steeds iets hogere prestatie.

popkoor-rebound-haaglanden-zangersfestival-terborg-stad-zingt-2014

Naam koor:                Popkoor Rebound

Vestigingsplaats:      Leidschendam/Voorburg

Naam dirigent:          Bart de Jong

Naam secretaris:      J.A. Crul

Straatnaam:               Petronella Vôutestraat 26

PC-woonplaats:        2286 VD Rijswijk

Telefoon:                     –

E-mailadres:              info@popkoorrebound.nl

Site:                              www.popkoorrebound.nl

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • LinkedIn

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.