0

Popkoor 4You

popkoor-4YOU-Korenfestival-Terborg-Stad-Zingt-2014

Wij zijn een enthousiast koor bestaande uit 25 vrouwen en 3 mannen. We zingen popnummers in een eigen jasje, meerstemmig, modern repertoire en met band. Onze doelen zijn plezier, kwaliteit, meerstemmige samenzang, jaarlijks concert en divers repertoire onder de knie krijgen! Dit alles onder begeleiding van onze enthousiaste dirigent Dennis Weelink.

We zingen diverse popnummers in een eigen jasje. Ons repertoire bestaat uit bijvoorbeeld nummers van Adele, Caro Emerald, Ed Sheeran, Anouk, The Police, Birdy, Coldplay, Racoon, Scissor Sisters, Michael Jackson en vele andere artiesten.

Dirigent Dennis Weelink

Vroeger
popkoor-4YOU-dennis_weelink-dirigent-Korenfestival-Terborg-Stad-Zingt-2014Pianist Dennis Weelink, geboren op 9-9-1980 te Doetinchem, is na zijn vwo en commerciële economie studie, naar het conservatorium te Arnhem gegaan. Zijn liefde voor piano startte vanaf zijn 12e jaar; hij begon met het naspelen van liederen op de radio. Vanaf zijn twaalfde kreeg hij pianolessen; hiervoor had hij al 4 jaar orgelles gehad. Op zijn 14e speelde hij in zijn eerste door vrienden opgerichte bandje. Dit werden al gauw meerdere bandjes variërend van blues tot pop. Na eerst een studie commerciële economie te voltooien, was de drang naar muziek alleen maar gegroeid en was het duidelijk dat hij verder de muziek in wilde.

Piano pop en jazz
Dennis is in juni 2007 afgestudeerd op piano lichte muziek aan het conservatorium te Arnhem. Hij studeerde o.a. bij Robert-Jan Vermeulen, Maarten Helsloot en Tom Salisbury en als bijvak, piano klassieke muziek bij Frank Peters.

Daarnaast heeft hij van veel goede musici les mogen hebben tijdens workshops die de school organiseerde. Dennis studeerde tevens bijvak hammond orgel bij John Hondorp en zang lichte muziek bij Marielle Vester. Zijn liefde voor het hammond orgel startte al vanaf zijn 14e jaar; momenteel volgt hij nog steeds hammond orgellessen bij John Hondorp op het conservatorium te Enschede. Tevens heeft hij arrangeerlessen bij Dolf de Kinkelder gevolgd, die o.a. voor het Metropole Orkest schrijft.

Uitvoerend musicus
Dennis is de toetsenist (piano/hammond/synths/accordeon/melodica) van verschillende ensembles in Nederland. Hij begeleidt het damestrio ‘Pur Sang’ op trouwerijen/ceremonies en bedrijfsfeesten (op piano en orgel). Met dit ensemble speelt hij het pop/jazz en latin repertoire (www.pursang.nu); aangevuld met een percussionist en bassist is ‘Pur Sang’ ook te boeken als ‘Lady Godiva’, een swingende band waar alle pophits door 6 musici worden gezongen en gespeeld. Dennis is tevens pianist van de jazzband ‘Limelight’, waarmee hij vooral op zakelijke feesten speelt. Met zijn vriendin Maartje Waanders, die eveneens is afgestudeerd aan het conservatorium, speelt hij al sinds jaar en dag samen in ‘MaDé’. De pure en warme stem van Maartje, in combinatie met het solide en ritmische pianospel van Dennis zorgen voor de juiste sfeer voor elke gelegenheid. Het repertoire van ‘MaDé’ bestaat uit pop/ soul/ jazz/ easy-listening/ theater- en musical repertoire/ franse chansons en nederpop. Momenteel is MaDé bezig om hun eigen theaterprogramma uit te proberen in verschillende theaters in Nederland.

In zijn eentje staat hij, met slechts een piano of vleugel, ook zijn mannetje; tijdens recepties/seminars/openingen/diners of andere festiviteiten heeft hij al vaak de muzikale omlijsting verzorgd, door op te treden op de voor- of achtergrond. Dennis heeft door de jaren heen in verschillende ensembles pop, fusion, jazz, easy listening, theater- en musicalrepertoire gespeeld.

Dirigent (algemeen leider) en arrangeur
Naast als uitvoerend musicus aan de slag te gaan, was zijn wens om popkoren te leiden. Door de jaren heen heeft hij diverse pop- en gospelkoren in Gelderland en Overijssel begeleid op de piano; toen was het voor hem duidelijk dat hij meer wilde, de stem als instrument heeft hij altijd intrigerend gevonden en vooral de samenklank van een koor. Momenteel heeft hij 2 popkoren, ‘Abbey Wednesday’ uit Ulft en ‘4You’ uit Gendringen, waar hij als pianist en dirigent werkt. Hij arrangeert popstukken voor deze koren; van 4- tot 6-stemmige arrangementen.

Pianoles en algemeen leider muziektheater
Hij werkt met verschillende vocalisten samen en geeft pianoles aan kinderen, jongeren en volwassenen in zijn privépraktijk aan huis te Lichtenvoorde. Hij is de assistent muzikaal leider van het theatergezelschap ‘WMT’ (www.winmt.nl) ; waar hij werkt aan het zangaspect (samenzang koor en solistisch) van de zanger(e)s(sen). Ook is hij muzikaal leider bij ‘Harlekijn’, een muziektheatergezelschap van kinderen tussen de 8 en 16 jaar, waarmee ze op 20+21 maart 2010 hun 3e musicalproductie op de planken gaan brengen.

Verschillende projecten
Dennis wordt met enige regelmaat gevraagd om in te vallen als repetitor/ pianist bij bekende Nederlandse musicalproducties als Fame, Sound of music, Hairspray en Ja zuster nee zuster. Als invalpianist wordt hij met enige regelmaat gevraagd om diverse gospelkoren in Nederland te begeleiden of als entertainmentpianist op te treden in restaurant de Beleving te Utrecht (www.debeleving.nl).

Naam koor:                Popkoor 4You

Vestigingsplaats:      Gendringen

Naam dirigent:          Dennis Weelink

Telefoon:                     0315-684174 óf 06-23869602

E-mailadres:              popkoor4you@gmail.com

Site:                              www.popkoor4you.com

Facebook :                  www.facebook.com/popkoor4you (like ons)

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • LinkedIn

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.