0

Mannenzangvereniging Inter Nos

Mannenzangvereniging-Inter-Nos-Groenlo-Korenfestival-Terborg-Stad-Zingt-2014
In 1946 direct na de 2de wereldoorlog werd vanuit het toenmalige kerkkoor de mannenzangvereniging Inter Nos opgericht. Opgericht door leden van het kerkkoor die het zingen in verenigingsverband niet wilden beperken tot uitsluitend kerkelijke liederen. Inmiddels is het 2013 en bestaat het koor 67 jaar.

Mannenzangvereniging Inter Nos telt zo’n 63 leden. Wekelijks wordt er gerepeteerd onder de bezielende leiding van dirigent Arjen Houdijk en pianist  Joop Abbink.  Het repertoire bestaat uit klassieke nummers, zeemansliederen, country songs, volksmuziek uit m.n. midden Europa, enz. Er wordt in diverse talen gezongen. Concerten zijn er gegeven op diverse plaatsen in binnen- en buitenland; jaarconcerten, kerstconcerten, korencontactdagen, jubileumconcerten, enz.

Mocht u interesse hebben om eens te komen kijken bij een repetitie van het koor, kom dan op een donderdagavond eens langs bij City Lido in Groenlo.

Dirigent

Arjan-Houdijk-zangersfestival-terborg-stad-zingt-2014Na zijn middelbare schooltijd heeft Arjen Houdijk eerst de pedagogische academie succesvol afgerond. Na een aantal jaren voor de klas te hebben gestaan als onderwijzer is Arjen AMV/Schoolmuziek gaan studeren aan het conservatorium te Hilversum. Eén van de bijvakken was koordirectie.

Al tijdens zijn studie is Arjen Houdijk begonnen met het dirigeren van verschillende koren. Een van de eerste koren was het mannenkoor “Excelsior” in Edam. In 1991 heeft hij daar door verhuizing afscheid genomen. Van januari 1989 tot januari 1990 was Arjen Houdijk dirigent van het Koninklijk Utrechts Mannenkoor “Euterpe”. In januari 1990 werd hij dirigent van het Vlaansch Mannenkoor, dat hij heeft gedirigeerd tot juli 1997.

Na de verhuizing naar de Achterhoek is Arjen in 1997 dirigent geworden van de gemengde zangvereniging “Nieuw Leven” in Gaanderen en cantor van de cantorij van de Protestantse Gemeente ‘s-Heerenberg/Zeddam.  In Gaanderen is hij in 2001 gestopt. Als cantor is hij tot 2006 actief geweest. In 1999 is Arjen dirigent geworden  van de Mannenzangvereniging “Inter Nos” in Groenlo. Hij is daar tevens adviseur van de muziekcommissie. Sinds oktober 2006 is Arjen Houdijk ook dirigent van Mannenkoor “Arti Sacrum” in Terborg.

Naam koor:                Mannenzangvereniging “Inter Nos”

Vestigingsplaats:      Groenlo

Naam dirigent:           Arjen Houdijk

Naam secretaris:      Ruud Nijhof

Straatnaam:               Klompenmaker 3

PC-woonplaats:        7141 PW  Groenlo

Telefoon:                    0544-843127

E-mailadres:              ruudnijhof@kpnmail.com

Site:                              www.internosgroenlo.nl

 

 

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • LinkedIn

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.