0

Jurylid 27 juni 2014: Ben Simmes

Ben-Simmes-jurylid-Korenfestival-Terborg-Stad-Zingt-2014Ben Simmes(1963) studeerde piano aan het Utrechts Conservatorium bij de bekende pianist en pedagoog Herman Uhlhorn. Hij behaalde in1986 en 1987 de aktes docerend- en uitvoerend musicus met lovende waarderingscijfers van de internationale eindexamencommissie Diverse keren nam hij met succes deel aan internationale piano masterclasses onder leiding van professor Peter Feuchtwanger (Londen) en de Amerikaanse pianist Christopher Czaja Sager.

Verder vormt hij al jaren een duo met zanger John van Halteren (A’dam), waar ze zich specialiseren in het repertoire van Benjamin Britten. Ook vormt hij een duo met klassiek saxofonist Robert Wijnands (Saxoforte). Het repertoire is voornamelijk hedendaagse muziek. Aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem studeerde hij in 1991 af voor koordirectie, in 1994 in Utrecht voor schola-leider Gregoriaans en in 1995 voor de aantekening kinderkoordirectie

Naast pianist en pianodocent is Ben werkzaam als koordirigent bij een drietal grote mannenkoren dirigeert hij de kamerkoren Bergh’s Vocaal en Luscinia en het jeugdkoor de Ulftse Nachtegalen. Met laatstgenoemde koren won hij diverse prijzen en maakte hij vele buitenlandse concertreizen. Met het Varssevelds Mannenkoor heeft Ben inmiddels een plaats verworven in de hoogste vocale categorie (A) van het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond.

In oktober 2002 was Ben Simmes gastsolist in Tsjechië waar hij met het filharmonisch orkest van Pardubice het eerste pianoconcert van Frédéric Chopin speelde. Sinds 2005 is Ben docent / cursusleider koordirectie voor de Stichting Kunst en Cultuur Gelderland in Arnhem. In 2011 is Ben Simmes aangesteld als landelijk muzikaal adviseur van de KNZV.

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • LinkedIn

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.