0

Jurylid 28 juni 2014: Arno Vree

Dirigent-jurylid-Arno-Vree-Korenfestival-Terborg-Stad-Zingt-2014-aArno Vree studeerde koordirectie en schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium en the University of Reading (GB). Onder zijn leiding werden veel concerten gegeven met veelal minder bekende werken uit het repertoire. Zo leidde hij concertante en scenische voorstellingen uit alle periodes van de muziekgeschiedenis.
Het veelzijdige werk van Arno Vree kenmerkt zich door een getrouwe uitvoering van de partituur en de inhoud van de tekst van de compositie staat centraal. Bij zijn interpretatie laat hij zich leiden door stijlkenmerken en muzikale traditie. Een groot aantal van zijn uitvoeringen was een Nederlandse première. Arno is artistiek leider van Stichting de Muzenval en van het Internationaal Koorweekend. Hij wordt regelmatig gevraagd koren te jureren bij officiële concoursen en festivals en hij adviseert op verzoek koren inzake kwaliteitsverbetering, kwaliteitsbewaking, repertoirevernieuwing, dirigenten coaching en toekomstvisie.

Ook is hij lid van de Muziekcommissies van de Koninklijke Christelijke Zangersbond (KCZB) en het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond (KNZV). Voor het Gelders Centrum voor Kunst en Cultuur (KCG) is hij docent aan de opleiding koordirectie.

Persoonlijke gegevens:
naam: Arno Vree
geb. datum: 7 november 1965

woonplaats: Arnhem

Opleiding met diploma:
1983 – 1986 Pedagogische Academie
1986 – 1991 Utrechts Conservatorium, hoofdvak: Schoolmuziek

1990 – 1991 University of Reading (GB), hoofdvak: Creative Music and Performing Arts

1993 – 1996 Hogeschool Gorinchem,  Praktijk Diploma Koordirectie (Cum Laude)

1999 – 2002 Hogeschool Gorinchem, Diploma Uitvoerend Musicus Koordirectie

www.arnovree.nl

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • LinkedIn

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.