0

IPK Etten

IPK-Etten-kerkkoor-koor-Korenfestival-Terborg-Stad-Zingt-2014IPK Etten is opgericht in 1982 en bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste zangers. Het koor staat sinds 2003 onder leiding van Bart Rysavy. IPK Etten is gestart als een kerkkoor, maar sinds 2012 zingt zij ook profane liederen. Het koor luistert nog steeds eucharistievieringen op en verzorgt de muzikale begeleiding tijdens een huwelijks-, jubileum- of requiemmis.

Op verzoek van verenigingen, ziekenhuizen, bejaarden- en verpleegtehuizen wordt regelmatig een concert gegeven. Tevens organiseert IPK Etten zelf concerten zoals:

  • het 30-jarig jubileumconcert ‘Concerto Anniversario’ in 2012 met Armanda ten Brink, Hans-Erik Dijkstra en het Hereford Rail Male Voice Choir
  • het kerstconcert ‘Concerto di Natale’ in 2011 met medewerking van coverband Silhouette
  • het kerstconcert ’Op weg naar Kerst’ in 2010 samen met vrouwenkoor Con Brio en
  • het voorjaarsconcert ‘Concerto Appassionata’ in 2010 met medewerking van Saloonboyz’

De religieuze werken bestaan voornamelijk uit Latijnse, Byzantijnse en Gregoriaanse missen en/of gezangen en worden in de meeste gevallen vierstemmig uitgevoerd. Daarnaast presenteert het koor meerstemmige werken in diverse talen zoals Nederlands, Duits, Engels, Russisch, Jiddisch en Slavisch.

IPK Etten wordt niet alleen in de regio gevraagd, maar verzorgt ook vieringen en concerten elders in het land en zelfs in het buitenland (Engeland, Duitsland). In 2001 werd een CD opgenomen in de Martinuskerk te Gaanderen. Deze CD bevat 19 werken die nog regelmatig op het programma prijken. Medio 2008 heeft het koor een tweede CD opgenomen.

In oktober 2015 is een concertreis gepland naar Hereford in Engeland.

Bart Rysavy, dirigent van IPK Etten,

IPK-Etten-kerkkoor-Bart-Rysavy-Korenfestival-Terborg-Stad-Zingt-2014Bart Rysavy werd op 5 februari 1942 in Gaanderen geboren. Toen hij 12 jaar was en naar de middelbare school ging, kreeg hij de kans om met muziek bezig te gaan. Hij speelde trompet in de schoolharmonie en zong in het koor. Omdat hij veel belangstelling toonde voor de theorie van de muziek, werd hij door de dirigent van de harmonie en het koor gestimuleerd extra aandacht te schenken aan de theorie.

Vanaf die tijd is hij steeds op een of andere manier actief geweest in de muziek, vooral in de koorzang. Zonder een formele dirigentenopleiding was hij meer dan 20 jaar dirigent van het Jongerenkoor (later Albertinumkoor) in Gaanderen. Hij zong in het Parochiekoor van de St. Martinusparochie in Gaanderen toen Harry Pierik daar dirigent was. Hij werd gevraagd lid te worden van IPK Etten en na het overlijden van Harry Pierik in 2003, heeft hij de muzikale leiding overgenomen. Nu, na meer dan 10 jaar, leidt hij het koor nog steeds met veel enthousiasme en plezier.

IPK-Etten-kerkkoor-logo-Korenfestival-Terborg-Stad-Zingt-2014Naam koor:                IPK Etten

Vestigingsplaats:      Etten

Naam dirigent:          Bart Rysavy

Naam secretaris:      Harry Visser

Straatnaam:               Ulftseweg 9

PC-woonplaats:       7081 AA  Gendringen

Telefoon:                     0315-327883 of mobiel 06-15691345

E-mailadres:              ettenipk@gmail.com

Site:                              www.ipk-etten.nl

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • LinkedIn

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.