0

Handen op elkaar tijdens kerstconcert Arti Sacrum 12 december 2016 + foto’s

TERBORG – Mannenkoor Arti Sacrum blijft de traditie getrouw en heeft zaterdag 10 december jl. een sfeervol Kerstconcert gegeven in een volle H. Georgiuskerk in Terborg.

Het koor bracht naast traditionele kerstliederen uit verschillende culturen, een programma ten gehore waarin werden uitgevoerd het Narodil Sé Kristus Pan; het Benedictus, in een bewerking van Ben Simmes en samen gezongen met het Dameskoor Luscinia; het Sanctus in een bewerking van Charl Venus met solist Rof Koster en The Little Drummer Boy waar het trommelspel gedaan werd door de 10 jarige Jasper Franken. Hierna volgde het optreden van het Dameskoor Luscina. Luscinia opende haar optreden met Veni Emmanuel (9-stemmig) en eindigden met een compilatie van Duitse Weihnachtsliederen met solist Charl Venus zij werden op piano begeleid door Ben Simmes. 

Na de pauze zorgde het optreden van Rolf Koster voor een echte metamorfose; hij voelde zich na 25 jaar weer echt thuis op de plek waar voor hem zijn zangcarrière begonnen was. Rolf Koster kreeg de mensen van de banken met zijn optreden. Ook Julian en Jelmer Simmes zorgden met hun piano- en vioolspel voor een adembenemend optreden.  

Ladyspeaker Els Bakker sprak de verbindende teksten en verklaarde de betekenis van de door de  koren en solisten uitgevoerde werken.

Na afloop van het concert liet het aanwezige publiek duidelijk blijken veel waardering te hebben voor koor en solisten. De koren en Rolf Koster gaven dan ook nog een extra toegift waarna het publiek opgetogen huiswaarts keerde.

Fotoreportage door Rinus Luijmes:

Fotoreportage door Rinus Luijmes

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • LinkedIn

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.