0

Gaanderens Mannenkoor

Gaanderens-Mannenkoor-korenfestival-terborg-stad-zingt-2014

Het Gaanderens Mannenkoor is op initiatief van Bart Bleekman, Jaap Schoenaker en Fons Steverink op 28 januari 1964 opgericht. Vanaf de oprichting stond het koor onder de eminente leiding van Paul Koolenbrander. In november 1995 nam dirigent Ben Simmes de zingende mannen onder zijn hoede.

De Stichting Club van Honderd GM, opgericht door sympathisanten van het koor, genereren zowel gelden ten behoeve van de handhaving en verbetering van het kwalitatieve en kwantitatieve niveau van het Gaanderens Mannenkoor als de promoting van dit koor.

Het koor heeft een groot aantal donateurs; ieder jaar gaan zangers in Gaanderen langs de deur om donateurs te werven. Voor minimaal € 4,00 krijgt men een donateurkaart.

Iedere donderdag wordt er van 19:45 tot 22:00 uur gerepeteerd in de culturele zaal van Sport- en Cultureelcentrum ‘De Pol’ (tel. 0315-324962). Om 21:00 uur is er een kwartier pauze.

Er zijn diverse commissies. De muziekcommissie is samen met de dirigent verantwoordelijk voor de muziekkeuze. Verder kennen wij o.a. nog een podium-, kleding- en PR commissie. Elke stemgroep kent twee contactpersonen die het wel en wee van hun groep in de gaten houden. Het koor Mannenkoor is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Zangersverbond (KNZV).

Wim Welling is sedert 1993 erelid van het Gaanderens Mannenkoor.

Op het GM Kerstconcert van 19 december 2010 nam Anne Marie Hendriks, ladyspeaker van het Gaanderens Mannenkoor, na 25 jaar afscheid van haar publiek.

Ruim 40 jaar was de heer B.A.M. Pelgrim († 26 maart 2012) beschermheer van het koor. In 2009 werd de heer Herman Kaiser, burgemeester van Doetinchem, ambassadeur van het Gaanderens Mannenkoor.

mannenkoor-con-spirito-dinxperlo-dirigent-ben-simmes-korenfestival-terborg-stad-zingt-2014

Dirigent Ben Simmes

Hij schreef ter ondersteuning van de open repetitie op 7 februari 2010 in het Doetinchems Vizier van 27 januari 2010: “Zingen is voor mij een natuurlijk gegeven. Ik kom zelf uit een zangfamilie en zingen heeft mij altijd een goed gevoel gegeven. Ik vind het dan ook prachtig om samen met anderen dit geluk te delen. Zingen in een koor maakt dit mogelijk, want wat is er nu mooier dan samen met elkaar ieders eigen geluid ten gehore te brengen en te komen tot een symfonie van klanken. Door te zingen in een koor kun je die passie overbrengen, want koren laten mensen samenkomen en dragen bij aan een gevoel van verbondenheid in onze samenleving en daar sta ik achter.”

 

Gaanderens-Mannenkoor-zangersfestival-terborg-stad-zingt-2014 Naam koor:                Gaanderens Mannenkoor

Vestigingsplaats:      Gaanderen

Naam dirigent:          Ben Simmes

Naam secretaris:      Joop Hendriks

Straatnaam:               Pr. Christinastraat 3

PC-woonplaats:        7011 BD Gaanderen

Telefoon:                     0315-328115

E-mailadres:              joophendriks003@gmail.com

Site:                              www.gaanderensmannenkoor.nl

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • LinkedIn

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.