0

Ettens Mannenkoor

ettens-mannenkoor-2

Energiek, eigentijds en enerverend, zo kan men de optredens van het Ettens Mannenkoor omschrijven. Onder leiding van het artistiek team Nick Moritz en Armanda ten Brink verzorgt dit imposante mannenkoor concerten op een hoog niveau. Jarenlang hard werken aan zangkwaliteit, repertoireopbouw en uitstraling werpt zijn vruchten af. Het publiek reageert enthousiast, recensies en juryrapporten zijn juichend en ook de jonge aanwas bewijst dat het EMK succes heeft met de nieuwe weg die het bewandelt. Dat goede mannenkoorzang een brede doelgroep aanspreekt wordt bewezen door dit koor uit het dorpje Etten in de Achterhoek.

Concerten worden door publiek en pers steeds beter gewaar-deerd en dat levert van alle kanten een positieve belangstelling op. “We benaderen het zingen serieus”, aldus Moritz. “Bij repetities worden hoge eisen gesteld aan techniek, muzikaliteit en concentraties. Dat werpt vruchten af. Bovendien schrikken deze eisen niet af. Integendeel, de hoge kwaliteit trekt enthousiaste zangers aan. In de afgelopen jaren hebben veel jongere zangers hun weg naar het EMK weten te vinden. En de goede prestaties zorgen vanzelf weer voor enthousiasme, sfeer en saamhorigheid.”

Het koor heeft inmiddels een groot aantal concerten en -reizen in binnen- en buitenland op haar naam staan waaraan gast-solisten als o.a. Berdien Stenberg, Eline Harbers, Palle Fuhr Jørgensen, Esther Pierweijer, Ernst-Daniël Smid, Marco Bakker, Ben Cramer, Jan Vayne, Thijs van Leer, Normaal en Jovink en de Voederbietels hun medewerking verleenden.

Dirigent Nick Moritz

Nick-Moritz-Terborg-Stad-Zingt-2014Nick Moritz is sinds 1990 als 1e dirigent verbonden aan het Ettens Mannenkoor. Al tijdens zijn studie aan het conservatorium dirigeerde hij diverse koren en orkesten. Daarbij viel hij op door een bijzondere programmakeus waarin een projectmatige aanpak herkenbaar is. Door zijn brede interesse en feeling voor aparte muziekstijlen, die ook perfect bij het koor passen, weet hij het publiek steeds weer te verrassen. Wat te denken van een gewaagde mix musical- met kerkmuziek, een project als de “Carmina Burana” en in de laatste jaren vooral ook de populaire muziek die veel jongeren aanspreekt. Met een combinatie van jazzy evergreens en typische mannenkoorzang uit de Russische en Amerikaanse school, weet Nick Moritz bij het Ettens Mannenkoor interessante keuzes te maken.

De grote aandacht voor actieve ledenwerving en, waar mogelijk, verjonging en professionele stemscholing. In nauwe samenwerking met de koorbesturen wordt er naar gestreefd de koor- en verenigingscultuur te moderniseren zonder een radicale breuk met het verleden.

Behalve met zijn werk als dirigent, is Nick Moritz actief als organisator, publicist en muziekdocent. Als muziekdocent is hij verbonden aan de Musikschule Niedergrafschaft waar hij gehoortraining en muziektheorie onderwijst aan getalenteerde jonge musici.

Naam koor:                Ettens Mannenkoor

Vestigingsplaats:      Etten

Naam dirigent:          Nick Moritz

Naam secretaris:      Martin Sluijter

Straatnaam:               Vulcaanstraat 13

PC-woonplaats:        7011 EP Gaanderen

Telefoon:                     0315 – 323914

E-mailadres:              secretaris@ettensmannenkoor.nl

Site:                              www.ettensmannenkoor.nl

 

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • LinkedIn

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.