0

DES Door Eendracht Sterk

koor-des-door-eendracht-sterk-westendorp-op-Korenfestival-Terborg-Stad-2014
DES is opgericht op 28 september 1948 vanuit dameskoor “Zanglust” en gemengd koor “Nieuw Leven”. De nieuwe naam DES – Door Eendracht Sterk – is een logisch gevolg daarvan.

In al die jaren is er een veel gebeurd. Verschillende dirigenten hebben de ‘toon’ gezet en langzaamaan groeiden wij uit tot een groot koor. Wie kwam…….die bleef en dat is mede te danken aan de gezellige onderlinge sfeer (het is niet alleen zingen, maar ook plezier hebben).

logo-zangvereniging-des-westendorpWij zijn een gemengd zangkoor uit het landelijk gelegen Westendorp, in de Gelderse Achterhoek. Onze leden komen niet alleen uit Westendorp, maar uit de wijde omgeving: Doetinchem, Gaanderen, Halle, Heelweg, Silvolde, Terborg, Ulft, Varsseveld en Zelhem.

Dirigent ‘Charl Venus’ is jong en blaakt van enthousiasme en energie. Bovendien is hij gezegend met een grote dosis humor, wat het ‘instuderen’ behoorlijk opvrolijkt. Wij zingen graag en genieten van het veelzijdige repertoire. Zowel moderne- als klassieke liederen brengen wij ten gehore. Inmiddels zingen we in vijf talen!

Verder treden wij graag op, dus nodigt u ons rustig uit. Het kerstoptreden is een jaarlijks terugkerende, sfeervolle avond. Wij repeteren iedere dinsdagavond in Zaal ‘De Vos’ te Westendorp, van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Dirigent: Charl Venus

charl-venus-dirigent-des-westendorp-2…..wordt in Ulft geboren op 13 januari 1972. Muziek zit al vroeg in de “genen”.
Al vanaf zijn zesde zingt Charl in een kinderkoor.  Op zijn negende krijgt hij een orgel en leert zichzelf hierop te spelen. Hij wordt lid van ‘De Ulftse Nachtegalen’ die vele reizen maken door heel Europa.  De meerstemmige zang wekt hiermee zijn interesse.Met 2 cassettedeks neemt hij zelf al  meerstemmige ‘djingles’ op!

Vervolgens wordt hij lid van ‘Het Ulfts Jongerenkoor’ en daarna van ‘Het Netterdens jongerenkoor’,  waar hij veel leert van Ben Simmes. Inmiddels richt hij zich op het dirigeren en het arrangeren. Op zijn achttiende heeft hij zijn eerste koor. Hij was twaalf jaar dirigent van het succesvolle popkoor ‘Abbey Wednesday’ te Ulft.

Als tenor wordt hij regelmatig gevraagd om medewerking bij concerten als ‘inval-tenor’ of als solist. Zo zingt hij op speciaal verzoek bij rouw- en trouwdiensten. Ook wordt Charl regelmatig gevraagd voor studiowerk zoals het inzingen van backingvocals. Dit heeft hij o.a. gedaan op de CD van Kayak- Nostradamus. Charl bezit originele studio-bladmuziek van Queen en heeft zich vooral verdiept in de vocale harmonieën.

Op dit moment is hij dirigent van:

Avondwake-koor Sereen, Ulft
Gemengdkoor D.E.S., Westendorp
Multiple Voices, Aalten

Zelf zingt hij als tenor/solist bij ‘Het Oost-Nederlands Kamerkoor‘ onder leiding van Rob Vermeulen.

Naam koor:                “Door Eendracht Sterk”

Vestigingsplaats:      Westendorp

Naam dirigent:          Charl Venus

Naam secretaris:      Elly Kwerreveld

Straatnaam:               Gasthuisweg 19

PC-woonplaats:        7051 DS Varsseveld

Telefoon:                     0315 – 243193

E-mailadres:              t.kwerreveld@upcmail.nl

Site:                              www.koorwestendorp.nl

 

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • LinkedIn

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.