0

Christelijk Mannenkoor Zelhem

Christelijk-Mannenkoort-Zelhem-Korenfestival-Terborg-Stad-Zingt-2014Het Chr. Mannenkoor Zelhem is opgericht in 1949, mede op initiatief van de Zelhemse musicus en kerkorganist, de heer Gerrit Scheffer, die tot aan zijn dood in 1987 dirigent geweest is van het koor. Momenteel staat het koor onder leiding van Marc Buijs en als vaste pianiste en repetitor kan het koor altijd een beroep doen op Yvonne Beeftink

In het begin bestond het koor uit ongeveer 40 leden. Op dit moment telt het koor ruim 70 leden uit Zelhem en omstreken.

Het koor heeft graag contact met andere koren. Gezamenlijke concerten zijn o.a. gegeven met een kinderkoor uit Praag, een mannenkoor uit Osnabrück (Duitsland) en met een Georgisch mannenkoor. Ook tijdens concertreizen, waar helaas niet alle leden aan kunnen deelnemen, worden verschillende concerten gegeven. Met plezier wordt ook gezongen met andere koren in de regio of bij bijzondere en feestelijke gelegenheden van koorleden, waarbij een afwisselend repertoire wordt geboden.

Dirigent

Marc-Buijs-dirigent-Christelijk-Mannenkoor-Zelhem-Korenfestival-Terborg-Stad-Zingt-2014Marc Buijs is onze dirigent die vanaf 29 augustus 2013 het Zelhems Mannenkoor leidt.

Marc is pianodocent en volgt de masterstudie koordirectie Utrechts Conservatorium. Hij is liefhebber van het klassieke romantische repertoire maar staat ook open voor pop of musical van goede kwaliteit. Hij is ook dirigent van het Oosterbeekse Liefdesliederenkoor en het kamerkoor Sotto Voce uit Nijmegen.

 

Naam koor:                Christelijk Mannenkoor Zelhem

Vestigingsplaats:      Zelhem

Naam dirigent:           Marc Buijs

Naam secretaris:      Jan Peters

Straatnaam:                Enkeerdlaan 5

PC-woonplaats:        7261 JW Ruurlo

Telefoon:                     0573-451942

E-mailadres:              petersdhomen@live.nl

Site:                              www.mannenkoorzelhem.nl

 

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • LinkedIn

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.