0

Christelijk Mannenkoor “Con Spirito”

mannenkoor-dinxperlo-korenfestival-terborg-stad-zingt-2014

Het Christelijk Mannenkoor “Con Spirito” werd opgericht op 1 nov. 1954. Vanaf de eerste jaren werd regelmatig deelgenomen aan concoursen, waar prachtige resultaten werden behaald en het koor opklom tot de hoogste afdeling onder leiding van dirigent Willem Maatkamp (1972-1985).

mannenkoor-con-spirito-dinxperlo-korenfestival-terborg-stad-zingt-2014Ook mede door de concertreizen die het koor vanaf 1979 maakt is de sfeer bijzonder prettig en harmonieus en de saamhorigheid binnen het koor groot. De concertreizen naar Engeland, Zwitserland, 2x Szubin in Polen, Zuid- Duitsland, Praag, en Salzburg zijn stuk voor stuk hoogtepunten.

In de loop der jaren is een breed repertoire opgebouwd, veel nummers worden a capella gezongen. Naast het geestelijke lied, dat een belangrijke plaats inneemt, staan ook stukken uit de Slavisch Byzantijnse Ritus en opera, operette, en musical op het programma. Inmiddels heeft het mannenkoor in november 2012 zijn vierde CD uitgebracht met de titel “Grenzeloze Kerst met Con Spirito”

Het koor heeft door de jaren heen uitstekende muzikale leiders gehad: Jan Hofs (1954- 1972) Willem Maatkamp (1972- 1985) Ton Scheepers (1986- 1989) Jan Willem Docter (1990- 1991) Ton de Waal (1992- 1996), Emile Engel (1997-2005) en staat sinds 2005 onder de bezielende leiding van Ben Simmes, wiens naam als dirigent garant staat voor succes. Vaste begeleidster aan de piano/vleugel is Anita Simmes-Dieker

Dirigent Ben Simmes

mannenkoor-con-spirito-dinxperlo-dirigent-ben-simmes-korenfestival-terborg-stad-zingt-2014Ben Simmes (1963) studeerde piano aan het Utrechts Conservatorium bij de bekende pianist en pedagoog Herman Uhlhorn. Hij behaalde in1986 en 1987 de aktes docerend- en uitvoerend musicus met lovende waarderingscijfers van de internationale eindexamencommissie. Diverse keren nam hij met succes deel aan internationale piano masterclasses onder leiding professor Peter Feuchtwanger(Londen) en de Amerikaanse pianist Christopher Czaja Sager.

Verder vormt hij al jaren een duo met zanger John van Halteren (A’dam), waar ze zich specialiseren in het repertoire van Benjamin Britten. Ook vormt hij een duo met klassiek saxofonist Robert Wijnands (saxoforte). Het repertoire is voornamelijk hedendaagse muziek.

Aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem studeerde hij in 1991 af voor koordirectie, in 1994 in Utrecht voor schola-leider Gregoriaans en in 1995 voor de aantekening kinderkoordirectie. Naast pianist en pianodocent is Ben werkzaam als koordirigent bij een drietal grote mannenkoren dirigeert hij de kamerkoren Bergh’s Vocaal en Luscinia en het jeugdkoor de Ulftse Nachtegalen. Met laatstgenoemde koren won hij diverse prijzen en maakte hij vele buitenlandse concertreizen.

In oktober 2002 was Ben Simmes gastsolist in Tsjechië waar hij met het filharmonisch orkest van Pardubice het eerste pianoconcert van Frédéric Chopin speelde.

 

Naam koor:                CMK Con Spirito

Vestigingsplaats:      Dinxperlo

Naam dirigent:           Ben Simmes

Naam secretaris:      R.J. Boesjes

Straatnaam:               Kornet 7

PC-woonplaats:        6904 PX Zevenaar

Telefoon:                    0316 – 526212

E-mailadres:             secretaris@conspirito-dinxperlo.nl

Site:                              www.conspirito-dinxperlo.nl

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • LinkedIn

Laat een Bericht achter
Een foto bij uw reactie kan met een Gravatar.